Om oss

OM FRÖLUNDABION

Folkets Bio i Frölunda/Frölundabion finns i Frölunda Kulturhus och är en ideell förening med cirka 25 medlemmar vilka alla arbetar helt ideellt som maskinister, biovärdar, marknadsförare, kassör, ser till att filmerna kommer till och från biografen och så vidare...

Frölundabion visar film tisdag och onsdag kväll. Matinéföreställningar har vi ett par söndagar i månaden.

Vi vill ge vår publik, främst i vårt närområde, möjlighet att bekvämt och till ett förhållandevis lågt pris kunna se bra filmer. Genom att även visa lite "smalare" filmer vill vi ge vår publik möjlighet att få inblick i andra länder, kulturer, religioner, synsätt och levnadsförhållanden.

För att tillmötesgå dem med nedsatt hörsel visar vi då och då textad svensk film. Vid alla våra föreställningar kan du utnyttja vår hörslinga i salongen. Säg till i receptionen då du köper/beställer biljetter så att du får rätt placering.

Då vi i biosammanhang av filmbolagen räknas som en "mindre" biograf kommer våra filmer i allmänhet alltid en tid efter de har haft premiär. Detta gör att vi genom recensioner och att se det aktuella utbudet kan välja bra och intressanta filmer.


Våra mål är:

  • att med våra biljettpriser och lämpligt urval av filmer uppmuntra främst stadsdelsbefolkningen att se mer film

  • att vara öppna och lyhörda för vår publiks önskemål och synpunkter på de filmer som visas/kommer att visas

  • att med vårt filmutbud vända oss till alla åldersgrupper

  • att ha kunniga maskinister genom att ge dem möjlighet till vidareutbildning, studiebesök.

  • att ha aktiva medlemmar, vilka breddar sina kunskaper inom området film/kultur genom att medverka på kongresser/konferenser/utbildningar.

  • att varje år av vårt överskott ge bistånd till någon hjälpverksamhet.

Exempel på organisationer vi stöttat är SOS barnbyar, Läkare utan gränser, Bris mfl.

Du är alltid hjärtligt välkommen till oss på Frölundabion!


Vill du ha Frölundabions program och information från oss via mejl? Önska filmer? Tala om vad du tycker om vår verksamhet? Sänd ett mejl till frolundabion@gmail.com