Om oss

Frölundabion (Folkets Bio i Frölunda) finns i Frölunda Kulturhus och är en ideell förening med cirka 25 medlemmar som alla arbetar helt oavlönat – som maskinister och biovärdar, med publikkontakt, ekonomi, IT, filmdistribution etc.

Frölundabion visar film tisdag och onsdag kväll. Matinéföreställningar har vi ett par söndagar i månaden. Ibland lägger vi in en extra föreställning på onsdag eftermiddag, kanske av en extra populär film eller en film som är för lång för att hinna visas på kvällstid.

Då Frölundabion av filmbolagen betraktas som en "mindre" biograf visar vi i allmänhet filmerna en tid efter att de haft premiär. Detta gör att vi genom att ta del av recensioner och besöka andra biografer kan välja ut bra och intressanta filmer.

För att tillmötesgå dig som har nedsatt hörsel visar vi då och då textad svensk film. Vid alla våra föreställningar kan du utnyttja vår hörslinga i salongen. Säg till i receptionen när du köper/beställer biljetter, så att du får rätt placering.

Vår målsättning

Vi vill ge vår publik, främst i vårt närområde, möjlighet att bekvämt och till ett förhållandevis lågt pris kunna se bra filmer. Genom att även visa lite "smalare" filmer vill vi ge vår publik möjlighet att få inblick i andra länder, kulturer, religioner, synsätt och levnadsförhållanden.

Vår ambition är...

  • att med våra biljettpriser och lämpligt urval av filmer uppmuntra främst stadsdelsbefolkningen att se mer film

  • att vara öppna och lyhörda för vår publiks önskemål och synpunkter på de filmer som visas

  • att med vårt filmutbud vända oss till alla åldersgrupper

  • att ha kunniga maskinister genom att ge dem möjlighet till vidareutbildning och studiebesök

  • att våra medlemmar aktivt ska bredda sina kunskaper inom området film/kultur genom att medverka på kongresser/konferenser/utbildningar

  • att varje år skänka av vårt överskott till välgörenhet (historiskt har vi stöttat SOS barnbyar, Läkare utan gränser, Bris m fl)